به قلم: دکتر حمیدرضا قاضی مقدم
🔰 چند روز قبل، خیلی اتفاقی با دپوی ضایعات جمع آوری شده توسط دوست زباله جمع کنی مواجه شدم و باز هم بطور اتفاقی توجهم به این موضوع جلب شد که بعد از سال ها فعالیت در حوزه کسب و کار، اگر روزی از بد حادثه از اسب افتادم و ناچار به زباله جمع کنی شدم، چطور می تونم تلاش کنم از منظر کسب و کاری، زباله جمع کن بهتری باشم.
این چند اسلاید پست، حاصل اون چند دقیقه فکر با توجه به اطلاعات محدودم بود و البته امیدوارکننده ؛)
📌 دعوت به چالش:
قبل از مطالعه پیشنهادات و یا حتی پس از مطالعه پیشنهادات، شما هم به پاسخ این سوال فکر کنید که اگر خدای ناکرده روزی مجبور به این کار شدید، چه تکنیک ها و روش هایی رو برای حداکثر کردن نتایج کسب و کاری به کار می گیرید؟
پیشنهادات:
به عنوان یک پسماند جمع کن، با منابع محدودی مواجهم. منابعی مثل انرژی قابل صرف خودم برای جابجایی و حمل بار، محدودیت در زمان انجام کار، محدودیت در محدوده مکانی تحت پوشش، محدودیت در بار قابل حمل، محدودیت در اطلاعات مربوط به ارزشمندترین نوع ضایعات، جذابترین سطل های زباله محدوده و … بنابراین، برای دستیابی به بهترین نتیجه ممکن، لازمه از منابعم به بهترین نحو استفاده کنم. اما چطور؟
- منطقه تحت پوششم رو بررسی کنم و با چندبار رفت و برگشت در محدوده، جذابترین سطل های زباله رو پیدا کنم. با توجه به ماهیت زباله ها، احتمالا زباله های شرکتی در مقایسه با زباله های مسکونی از ارزش و جذابیت بیشتری برخوردارن. مضافا این که احتمالا در زباله های شرکتی میشه اجناس دست دوم و دست سوم بهتری رو پیدا کرد (این البته الان یه فرضه و این فرض رو باید آزمود)
- از نرخ خرید انواع ضایعات اطلاع پیدا کنم و در جمع آوری زباله و مدیریت میزان بار قابل حملم، تلاش کنم همیشه پرارزشترین نوع زباله ها رو انتخاب کنم. در این بین، شاید یه گزینه هوشمندانه تر نسبت به این که هر چی (هر نوعی از ضایعات) که دیدم، بردارم این باشه که در طول مسیر و با مواجهه با زباله ارزشمندتر، زباله کم ارزش تر رو به تدریج جایگزین کنم. ولی از اونجایی که موضوع انرژی هم به عنوان یه محدودیت وجود داره، شاید بهتر این باشه که در ترکیب با شناسایی بهترین سطل های زباله، در طول مسیر از برداشتن ضایعات کم ارزش خودداری کنم و صرفا تمرکزم رو بگذارم روی ضایعات با ارزش متوسط و بالا.
- بهترین ساعت ممکن برای جمع آوری پسماند رو انتخاب کنم. می دونم که محدوده زباله جمع کن ها مشخص و عموما غیرقابل تغییره. ولی بعضا برخی از شرکت ها و ساکنین واحدهای مسکونی، علاوه بر زباله، ممکنه کالاهای فرسوده و لباس و … رو هم کنار سطل قرار بدن که در صورت بی توجهی به موضوع ترافیک و تردد عابرین، ممکنه بعضی از این فرصت ها رو به واسطه تردد عابرینی که زباله جمع کن حرفه ای نیستن ولی بعضی اجناس اینچنینی توجهشون رو جلب می کنه و اونا رو بر میدارن، از دست بدم.
- اطلاعاتم رو نسبت به خاصیت مواد غذایی مختلف و نیازهای بدنم به عنوان یک شاغل پرتحرک افزایش بدم و با حفظ محدودیت های هزینه ای و بودجه ای، ترکیب بهتری از مواد مغذی رو به بدنم برسونم که بتونم با خستگی کمتری، فعالیتم رو در طول روز ادامه بدم.
- همینطور کیسه های قابل اتکا و در اندازه های مختلفی رو همراهم داشته باشم که در همون ابتدا بتونم زباله ها رو به تفکیک نوع، طبقه بندی کنم و هرجا که نیاز شد یکی از انواع زباله رو فدای جمع آوری نوع دیگری از زباله کنم، بدون دغدغه راجع بهش تصمیم بگیرم و اقدام کنم. مضافا این که در صورت خستگی و یا محدودیت حجم قابل حمل، می تونم تصمیم بگیرم و کم ارزش ترین کیسه رو کنار بگذارم.
- در پوشش و لباس کارم، به هر چیزی که توجه نکنم، ولی در عوض به دستکش، کفش مناسب و در صورت امکان ماسک تنفسی معمولی توجه ویژه داشته باشم. به هر حال بدن من بخش جدایی ناپذیری از لوازم کارمه و هر اتفاق ناگواری برای دست، پا و یا بطور کلی بدنم (از جمله ابتلا به بیماری ها) می تونه پایداری کسب و کارم رو به شدت تحت تاثیر قرار بده.
- با بهبود راندمان عملکردم مبتنی بر تصمیمات و رویکردهای فوق، تلاش می کردم زباله جمع کن بهتری باشم و در صدر زباله جمع کن های باند زباله جمع کنی قرار بگیرم تا به این واسطه، توجه سرپرستم رو جلب کنم و مذاکره بهتری برای انتخاب مناطق پوشش دهی بعدیم داشته باشم.
📍 پی نوشت:
جدای از شوخی، این صرفا مثالیست برای پرداختن به این موضوع که در هر حوزه کسب و کاری از جمله حوزه فعالیت خود ما، زمینه های بهبود بسیاری می تونه وجود داشته باشه، کافیه کمی عمیق تر بشیم و به جنبه های بیشتری از موضوع فکر کنیم و یا از دیگران کمک بگیریم …
با هم خردمندتریم 🍀 | hamkherad.com